شروق الشمس Admin
عدد المساهمات : 278 نقاط : 825 تاريخ التسجيل : 13/02/2015 العمر : 56
| موضوع: أزاى تعملى الكيكة الأسفنجية و تبقى أحلى تورتة الأربعاء 03 يونيو 2015, 9:51 pm | |
| أزاى تعملى الكيكة الأسفنجية و تبقى أحلى تورتةأزاى تعملى الكيكة الأسفنجية و تبقى أحلى تورتة بنحبى تعملى التورتة فى البيت و لا تشتريها جاهزة ؟ طيب يلا نعملها سوا
المقادير:=====10 بيضات - 1/4 كيلو سكر بودره - 350 جرام (كوبين ونصف) دقيق (لو هنعملها بالشيكولاتة نحط 300 جرام دقيق و 50 جرام كاكاو) - كيس بيكنج بودر - كيس فانيليا - ملعقة محسن كيكالتحضير:=====· نضرب البيض والسكر والفانيليا بالمضرب الكهربائي لحد ما يبقى الخليط زي الكريمة· ثم نضيف الدقيق والبيكنج بودر ومحسن الكيك وبمعلقة خشب نقلبه كويس لحد ما يتجانس الخليط· نجيب صينية وندهنها سمنة أو زيت ونرش عليها شوية دقيق وبعد كدة نصب الخليط بتاعنا ويدخل الفرن على درجة حرارة متوسطة (180) ومنفتحش عليها قبل نص ساعة على الأقل علشان متهبطش منك· نعرف استوت وللا لسة إزاي؟ نجيب خلة خشب أو بسن السكينة ونغرزها في الكيك وبعد كدة نطلعها لو طلعت نضيفة تبقى الكيكة استوت · نطلعها من الفرن ونسيبها تبرد وممكن نزوقها وتبقى تورتة بسيفضل إن التزويق يبقى تاني يوم علشان الكيكة متهبطش | |
|